Thajsko - na vlastní pěst
Cestoval někdo z Chiang Rai do Chiang Mai? Co jsem našel vlaky tak do Chiang Rai žádný vlak nejezdí a to je problém. Chceme z Bankgoku letět do Chiang Rai, ale nevím ja se dostat na nejbližší vlak který je asi v Lampangu. Cestoval někdo podobně jako mám v plánu?Nechce se mi letět zpět do Bangkoku a pak zase do Chiang Mai. Děkuji
eremi napsal(a):Úplne súhlasím. V hosteli kde som býval som si požičal bicykel a všetko obehal na bicykli. Auto nie je pre batôžkárov ale pre lenivcov :D No offense :)Tak zrovna v Ayutthaya je auto s řidičem celkem zbytečný myslím, je to tam všechno relativně na malé ploše. Úplně v pohodě se dá objet na skůtru nebo pro sportovce na kole (skůtr tak za 300 THB, kolo 50 THB na den), případně, pokud si netroufáš sám do provozu, tak tuk-tuk. 800 THB je celkem ranec (na Thajsko), navíc tam 5 hodin podle mě není co dělat, ale dle vkusu...
Jinak ale pokud nejsi opravdu znalec historie a nevyžíváš se v jednotlivých historických etapách království, tak Sukhothai je výrazně lepší zážitek po všech stránkách.
S manželkou to není vždycky tak jednoduché... :-) a když tam nebydlíš a šetříš čas a síly...
Ahoj,
zkouším ještě na poslední chvíli. Nabízím ubytování, které bohužel nejde stornovat - na ceně jsem ochotná se domluvit....
5.-9.11. hotel Kokotel Krabi - Ao Nang
13 - 18.11. hotel Sugar Marina Resort, Kata Beach - Phuket
V případě dotazů nebo zájmu mě prosím kontaktujte do zprávy. Díky
Lucie M, nevím, zda se vám někdo ozve, ale rozhodně budete mít větší šanci, pokud nebudete stejný příspěvek dávat 117x do různých vláken ve fóru ;) Prosím, stačí jednou.
Ma niekto skusenosti s kurzom varenia v Thajsku? Treba nieco take rezervovat vopred alebo sa da najst a dohodnut na mieste?
Ak ma niekto podobnu otazku ako ja - boli sme na Koh Lanta, je tam niekolko skol kde sa da objednat kurz varenia. Kurzy su niekolko dni v tyzdni a kazdy den sa vari nieco ine. Staci rezervovat na mieste, ale ak mate specificke jedla, ktore sa chcete naucit varit a cestujete v hlavnej sezone odporucam zajednat aspon niekolko dni dopredu.
Ja som bola v Sukho Cuisine Koh Lanta, cely kurz trval asi 5 hodin. Prvu hodinu nam veduci rozpraval o typickom jedle v Thajsku, historii jedla, vplyve kultury atp.
Nasledne sme boli na trhovisku a ochutnavali typicke jedla, dezerty, ovocie, ... Ochutnali sme niekolko druhov manga, pri kazdom nam povedal na co sa pouziva (predjedlo, dezert, hlavne jedlo) a preco. Rozoberali sme rozne druhy korenia, morske plody, ako spoznat cerstve produkty.
Zvysok dna sme stravili varenim 4 chodov (predjedlo, polievka, hlavne jedlo, dezert). Pri vsetkych nam veduci hovori mimo ineho aj cim nahradit ingrediencie ktore nekupime doma. Jedlo je vyborne, vecsina ucastnikov sa zhoduje ze najlepsie ake v Thajsku mali.
Za mna vrelo odporucam.
slaninaz napsal(a):Cestoval někdo z Chiang Rai do Chiang Mai? Co jsem našel vlaky tak do Chiang Rai žádný vlak nejezdí a to je problém. Chceme z Bankgoku letět do Chiang Rai, ale nevím ja se dostat na nejbližší vlak který je asi v Lampangu. Cestoval někdo podobně jako mám v plánu?Nechce se mi letět zpět do Bangkoku a pak zase do Chiang Mai. Děkuji
Bus z Rai do Mai funguje dobře. Jen doporučuji den, dva předem(na nádraží u okénka) koupit jízdneku a místenku.